Laadpunten

Bij het rijden in een elektrische- of hybride auto hoort ook een laadpunt. Maar welke soorten laadpunten zijn er? Hoe lang duurt het laden? En hoe zit het met de subsidieregelingen? Hier kunnen wij u alles over vertellen.

Er zijn verschillende soorten laadpunten. U heeft de keuze tussen een laadpunt in de grond, een laadpunt aan de muur of een laadpunt aan de muur door middel van een beugel.
De kosten van een laadpunt variëren; dit komt door de vele mogelijkheden.

Voor bestuurders die regelmatig lange afstanden rijden, is het snelladen een prima oplossing. Helaas is het snelladen nog niet voor alle auto’s mogelijk. Snelladen van het accupakket tot 80% duurt circa 20-30 minuten.
Verschillen tussen het laden via een laadpunt en stopcontact zijn er wel degelijk. Het laden via een stopcontact duurt gemiddeld 2 keer zo lang als laden via een laadpunt.

Wanneer u zakelijk rijdt en u (bij)laad via een laadpunt thuis, kunnen de kosten die u privé maakt vaak worden verrekend met de zaak. Verder is het veiliger te laden via een laadpunt, uitgezonderd het stopcontact, aangezien een laadpunt laadt via een (Mode 3) protocol in het kader van de veiligheid.

Bij aankoop van een laadpunt wordt er standaard een laadpas geleverd. Deze laadpas is te gebruiken bij alle openbare laadpunten in Nederland (kosten € 3,75 ex. BTW per maand). De kosten van de laadtransacties worden maandelijks in rekening gebracht. Ook kunt u een extra laadpas of sleutelhanger aanschaffen, kosten hiervan zijn € 5,- ex. BTW voor de laadpas en € 7,95 ex. BTW voor een sleutelhanger.

laadpaalEr zijn 3 subsidieregelingen voor bedrijven bij aanschaf van een laadpunt. Deze maken de aanschaf van een laadpunt extra aantrekkelijk.

Voor verdere informatie kunt u altijd bij ons terecht.

Neemt u dan eerst een kopje koffie, want deze staat bij ons klaar!