Voordelen

Een gebruikte elektrische auto rekent af met alle vooroordelen. Actieradius, angst om bestemming niet te halen, betrouwbaarheid enz. Een elektrische auto bezit een kabel waar u onderweg mee kunt (bij)laden, simpel in een stopcontact. Het accupakket dat in eerdere veronderstellingen om de 8 jaar vervangen moest worden, kan wel 15 jaar mee gaan. Gebruikte elektrische auto’s zijn meestal BTW auto’s en hebben geen bijtelling, in tegenstelling tot nieuwe auto’s. Daarnaast is er meestal geen motorrijtuigenbelasting verschuldigd. Een gebruikte elektrische auto is bereikbaar voor bedrijven en particulieren.

Een aantal voordelen op een rij voor bedrijven:

  • Bij aankoop van een laadpunt kunt u 36 procent van de aanschafwaarde (minimaal € 2.500,- ex. BTW) aftrekken van de fiscale winst.
  • Voor elektrische auto’s t/m 2013 geldt 0 procent bijtelling. Bij auto’s van 5 jaar en ouder geldt een bijtelling van 4 procent.
  • Bij hybride auto’s geldt vanaf 5 jaar 7 procent bijtelling. In tegenstelling tot conventionele auto’s, zij hebben een bijtelling van 14 tot 25 procent.

Voordelen voor zowel particulieren als bedrijven:

  • Geen motorrijtuigenbelasting en BPM verschuldigd.
  • Bij hybride auto’s wordt het gewicht van de auto met 125 kg verminderd bij berekening van de motorrijtuigenbelasting.
  • Bij hybride auto’s wordt een korting van 50 procent gegeven op de motorrijtuigenbelasting.
  • Elektrische auto’s rijden zuiniger dan de auto’s met conventionele aandrijving, dit omdat er minder energie door de motoren wordt verbruikt.
  • Elektrische auto’s stoten geen CO2 en fijnstof uit. Zij zijn dus minder schadelijk voor het milieu en veroorzaken minder stank.

Voordelig rijden zonder grote investeringen en een positieve bijdrage aan het milieu leveren! Als u nog twijfelt, maak dan een afspraak voor een proefrit, want dan bent u meteen verkocht aan het comfort van elektrisch rijden. Door onze ervaring en technische kennis kunnen wij u de juiste informatie verschaffen.

Neem dan eerst een kopje koffie, want deze staat voor u klaar!

EVI Cars