Airco storing

Hij is stuk, stinkt of koelt slecht, wat te doen

O jee, de airco geeft problemen! Hij koelt niet goed, stinkt of geeft helemaal geen sjoege.

Er komt een vieze lucht uit de airco

Wanneer bacteriŽn en schimmels vat hebben gekregen op je airco, komt er een vieze natte dweil lucht uit het ventilatie rooster.

Schimmels en bacteriŽn krijgen de kans zich in de verdamper van de airco te nestelen als deze niet goed kan drogen. Die verdamper zit op een donkere plek. Hij wordt bij een ingeschakelde airco koud en dus vochtig door condens uit de buitenlucht. Tip: zet de airco altijd een minuut of tien voor aankomst op de bestemming uit, zodat de verdamper goed kan drogen.

Wij kunnen de verdamper van het airco systeem reinigen. Dit duurt ongeveer 1 uur, inclusief het ventileren na de behandeling.

De airco koelt nog maar een beetje

Als de airco veel minder koelt dan gebruikelijk, dan kan het zijn dat de druk is weggevallen door te weinig koelingsvloeistof. Wij kunnen deze opnieuw voor u vullen.

De airco doet helemaal niets meer

Als de airco helemaal niets meer doet, kan dit verschillende oorzaken hebben. Er kan een onderdeel stuk zijn, bijvoorbeeld een afdichtring, een compressor of een condensator. Dit zijn vaak dure reparaties. Het kan ook een heel eenvoudige oorzaak hebben, bijvoorbeeld een stekker of zekering. Een goede diagnose is dan erg belangrijk, in plaats van zo maar onderdelen vervangen. Door onze kennis en ervaring kunnen wij snel en vakkundig een diagnose uitvoeren. We zoeken de meest voordeligste oplossing en maken hier een offerte van.

Copyright   © Alle rechten voorbehouden | Realisatie Solera Autodata