Diagnose Centrum

De huidige auto's hebben zoveel elektronica aan boord dat bij storingen en reparaties de juiste diagnose apparatuur en kennis noodzakelijk is. Wij zien dat veel autobedrijven klakkeloos onderdelen vervangen zonder dat dit een storing oplost. Het Diagnose Centrum is uniek voor Oost Nederland. De kennis en apparatuur zijn aanwezig, zodat er een snelle en juiste diagnose gesteld kan worden en er daardoor kosten worden bespaard.

Hulpmiddelen in ons Diagnose Centrum

Diagnose apparatuur

Wij hebben diverse testkasten om alle computers in de auto uit te lezen. Hierdoor kunnen wij snel storingen uitlezen van de computers van de motor, airco, ABS, airbag en alle andere systemen. Een moderne auto bevat meer dan 100 computers, dus dit is een onmisbaar gereedschap. Ook kunnen wij computers hiermee programmeren.

Inloggen bij de fabrikant

Om aan de juiste informatie te komen, loggen we rechtstreeks in bij de autofabrikant. Een lijntje naar Duitsland of Frankrijk is zo gelegd. hierdoor hebben we niet alleen informatie uit de eerste hand, maar kunnen we bijvoorbeeld ook computers programmeren, digitale onderhoudsboekjes invullen, terugroepacties controleren, veel voorkomende klachten en problemen raadplegen en nog veel meer. Hierbij lopen we ver vooruit op andere garages en hebben dezelfde informatie die de dealers ook hebben. Hierdoor kunnen wij een snelle en juiste diagnose stellen.

Scoop

Met de scoop kunnen wij handmatig diagnose stellen bij storingen. Als wij er met onze diagnose apparatuur niet meer uit komen moeten wij met de hand gaan meten. Vroeger deden wij dat met een testlampje, tegenwoordig gebruiken wij een scoop. Met de scoop brengen wij alle elektrische stromen en spanningen in beeld en kunnen wij snel en een goede een diagnose stellen. Een scoop is een soort hartmonitor voor de auto. Door afwijkingen op te sporen kunnen wij snel een juiste diagnose stellen, in plaats van te gokken en onderdelen te vervangen.


Elektrische en hybride auto's

AutoService Stepelo heeft de officiële status van 'gecertificeerd Hybride- en Elektrische voertuigen specialist' ontvangen. ,,Dit is een fantastische mijlpaal na jarenlang investeren in de autotechniek van de toekomst", aldus eigenaar Frank ten Dam van AutoService Stepelo. Sinds 2011 is het garagebedrijf aan de Textielstraat specialist op het gebied van elektrische auto's onder de naam EVI cars. Met EVI cars bouwde AutoService Stepelo de afgelopen jaren auto's met brandstofmotoren om naar elektrisch aangedreven voertuigen, bedacht efficiënte ombouwtechnieken en vergaarde daarmee tegelijkertijd een berg aan expertise. De voorsprong in de elektrische- en hybride techniek stelt ook zijn eisen. ,,Omdat er inmiddels veel meer elektrische auto's rijden, vraagt ombouw, reparatie, storing zoeken en onderhoud van elektrische- en hybride auto's om een steeds prominentere plek in onze werkplaats. Aangezien er met hoge spanningen en stromen wordt gewerkt, is veiligheid een belangrijk item. De monteurs hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en er zijn aanpassingen in de werkplaats doorgevoerd om binnen de norm veilig en snel diagnoses te kunnen stellen." Ook is er brede praktische kennis nodig van elektrische- en hybride auto's. Als bij sommige modellen de airco niet meer werkt, rijdt de auto ook niet meer. De airco zorgt voor de koeling van het accupakket. Ook voor het afvullen van deze airco's is speciale apparatuur nodig. Frank ten Dam: Gebruik je dezelfde olie, dan loopt de aircopomp stuk. Remmen hebben bijvoorbeeld meer aandacht nodig. Ze slijten veel minder, maar gaan hierdoor eerder vast zitten. En zo kun je nog wel even doorgaan. De expertise en kennis die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan, is nu van onschatbare waarde voor ons bedrijf. Inmiddels komen er gebruikte elektrische auto's op de markt en die hebben weliswaar minder onderhoud nodig, maar wel zeer specialistische kennis. Wij hebben veel in de techniekkennis geïnvesteerd en plukken daar nu de vruchten van. En de klant met ons

Copyright   © Alle rechten voorbehouden | Realisatie Solera Autodata